Maria Nila Bleach Collection

De Bleach Collection van Maria Nila is een blondeer concept dat start in je salon en eindigt bij de klant thuis. Laat je klant relaxen en vertrouwen in jouw expertise met chemische behandelingen terwijl je zorgvuldig het haar blondeert. Sluit de behandeling af met een Silvershot, speciaal ontworpen om de haarschubben te sluiten. Deze Silvershot krijgt de klant ook mee naar huis.

Om aan de eisen van de moderne consument te voldoen heeft Maria Nila 2 verschillende soorten blondeerpoeder geïntroduceerd

Silver Bleach

Een professionele blondeerpoeder met violet pigmenten dat gele tonen verwijderd vanaf het begin van de blondeer behandeling. Het natuurlijke ingrediënt Kaolin versterkt de elasticiteit en voorkomt het verouderen van het haar. Dankzij een lichtere formule is onze silver bleach makkelijk aan te brengen en altijd te gebruiken – met papier, folie of een highlight cap. De silver bleach licht op tot 7 stappen.

Balayage bleach

Een professionele blondeer poeder met de natuurlijke ingrediënten “Xanthan Gum” en “Guar Gum”, die gebruikt worden om de formule wat dikker te maken, waardoor je een pasta krijgt die ideaal is voor free-hand technieken. Onze Balayage blondeer is makkelijk te gebruiken, droogt niet uit, vlekt niet en licht op tot wel 6 stappen.

Beide producten zijn ook verkrijgbaar als navul verpakking, om plastic gebruik en afval te verminderen.
Let op! Mix de blondeer poeders niet samen, hierdoor kunnen ze opzwellen of anders gaan werken.
Let op! Het is belangrijk dat je de samengestelde formule rustig doorroert, anders kan het product te veel opzwellen.

Silvershot


De Silvershot is een verzorgende shot met een lage pH-waarde. Door de alkalische werking van de blondering gaan de haarschubben open staan zodat het product zijn werk kan doen. Om het resultaat langer te behouden en het haar goed te verzorgen is het belangrijk dat de haarschubben worden gesloten. De silvershot heeft een pH-waarde van 3,5. De shot zorgt ervoor dat de haarschubben geforceerd worden gesloten. Hiernaast verzorgd de silvershot het haar waardoor het direct na de behandeling zijdezacht aanvoelt.

Hoe gebruik ik de silvershot?
Breng de silvershot aan op gewassen, handdoekdroog haar.

Let op!
De silvershot bevat violetpigmenten om de gouden tonen in het haar te neutraliseren.
Wil je alleen de afsluitende en verzorgende werking? Gebruik de silvershot en laat het product maximaal 3 minuten intrekken voordat je het uitspoelt. Als je graag de gouden tonen in het haar wilt neutraliseren kan je de silvershot minimaal 3 tot maximaal 10 minuten in laten trekken voordat je het uitspoelt.
Gebruik na de blondeer behandeling de silvershot backbar (750 ml) en geef de klant een klein flesje (60ml) mee na de behandeling. Elk blondeer pakket, normaal of refill komt met 12 silvershots

Developers
De Maria Nila developers zijn beschikbaar in 5 soorten om ervoor te zorgen dat jij het beste resultaat kunt behalen tijdens elke behandeling. De developers zijn gemakkelijk te mengen met het product waardoor je een makkelijk aan te brengen formule hebt, voor zowel klassieke als Free-Hand technieken.

Wij raden aan om de Maria Nila developers te gebruiken in combinatie met de Maria Nila Silver/Balayage Bleach. De Maria Nila Developer zorgt ervoor dat tijdens de blondeer behandeling de pH-waarde van het haar niet gaat schommelen, waardoor de behandeling een stuk minder schadelijk is voor het haar.

Tips & Tricks

Goed wegen & rustig doorroeren!
- De meng verhouding van de Maria Nila Bleach Collection producten is erg belangrijk. Gebruik per 1 deel blondeer poeder 2 delen waterstof peroxide / developer. Als je het product niet goed afweegt kan het product opzwellen, waardoor je het niet meer kunt gebruiken.

Het product dun opzetten
- Breng het product dun aan op het haar. Door het product wat dunner op te zetten kan het beter zijn werk doen. Het product kan verder oplichten als het dun is opgezet.
- Het voordeel hiervan is dat je ook minder van het product nodig hebt voor een behandelingen

Lagere waterstof Peroxide
- Doordat de blondeerpoeders van Maria Nila van zichzelf al een koeler blond effect (niet grijs) heeft. heb je een lager percentage waterstofperoxide nodig. Door een hoger waterstofperoxide te gebruiken komt er meer warmte naar boven.

F.A.Q (Frequently asked questions)


Waarom zitten er 12 Silvershots bij 1 blondeer pakket?
- Maria Nila heeft berekend dat je gemiddeld 12 behandelingen kan doen met 1 blondeer pakket. Het kan dus zijn dat je een silvershot over hebt of tekort komt, dit zal hoogstwaarschijnlijk bij je volgende pakket andersom zijn.

Kan ik de Silvershot als conditioner gebruiken?
- Absoluut niet! Door de pH-waarde van het product kan je het alleen af en toe gebruiken om de haarschubben te sluiten. Als je dit product vaker gebruikt dan aangeraden ontstaat er veel jeuk op de hoofdhuid door de zuurgraad van het product.

Waarom gebruik ik de Silvershot i.p.v. een normale masker of conditioner?
- Doordat de pH-waarde van een silvershot lager ligt dan de pH-waarde van een masker of conditioner, worden de haarschubben geforceerd te sluiten waardoor de kleur langer behouden blijft. Een masker of conditioner kan het haar verzachten en de haar schubben af laten sluiten, maar niet zo effectief als de silvershot.

Mijn gemixte product is anders dan ik gewend ben.
- De silver bleach is iets dikker dan normaal, hierdoor kan je het wat makkelijker uitsmeren door het haar.
- De Balayage bleach is dikker dan normaal, doordat het product wat meer opzwelt. Hiermee kan je makkelijker met free-hand technieken werken.
- Let op dat je tijdens het mengen rustig roert. Wij raden het verfbakje uit de Maria Nila Bleach toolkit aan, dit bakje is wat hoger waardoor je wat makkelijk kan roeren.

Kan ik een andere soort waterstof peroxide / developer gebruiken?
- Nee dat kan niet! De Maria Nila Developer is speciaal ontworpen om de pH waarde van het haar tijdens de behandeling te stabiliseren. Doordat de pH waarde van het haar in balans blijft, is de blondeer minder schadelijk voor het haar dan andere oplichtende behandelingen.